Gå til forsiden

ForsideLæs om oversættelse, tolkning og undervisningSe prisoversigterOm vore erfaringer og hvad vi kanKontaktinformation og kørselsvejledningTips om kundekontakt med Kina
Tips og gode rådGør et godt indtrykOverrask din gæstTips om specielle ønskerOm et sensibelt emneVis Danmark fremUndgå kommunikationsproblemer"Hvor er skyskraberne henne?"
 
Afhentning af gæster

En kinesisk handelsdelegation vil forvente at blive modtaget af den administrerende direktør allerede ved ankomsten til Kastrup lufthavn også selvom virksomheden ligger i Jylland.
Selvom dette virker en smule ekstraordinært, bør virksomheden som et minimum sende en repræsentant til Kastrup for at modtage gæsterne og eventuelt føre dem videre til indenrigshallen. Hverves en kinesisk tolk til denne opgave vil det indprente et godt førstehåndsindtryk hos de trætte forretningsrejsende.

Når man skal give hånd er det vigtigt at hilse først på den øverstrangerende i delegationen, og så derefter arbejde sig ned igennem hierarkiet. Den øverstrangerende kan i visse tilfælde (dog især blandt statsansatte) have en lidt selvhøjtidelig attitude set med danske øjne.

Ved bilkørsel sammen med de kinesiske gæster skal man være opmærksom på, at det har højere status at sidde på bagsædet end på forsædet i bilen. Derfor er det vigtigt at gæsterne hentes i en 4-dørs bil, endelig ikke i en lille 2-dørs.
Kinesere vurderer ofte firmaets renommé og medarbejderens status på bilens udseende og det gavner ikke meget at henvise til danske bilafgifter og beskatning.

 


Bytrafik, Jinan

Cykelparkering, Beijing