Gå til forsiden

ForsideLæs om oversættelse, tolkning og undervisningSe prisoversigterOm vore erfaringer og hvad vi kanKontaktinformation og kørselsvejledningTips om kundekontakt med Kina
Tips og gode rådGør et godt indtrykOverrask din gæstTips om specielle ønskerOm et sensibelt emneVis Danmark fremUndgå kommunikationsproblemer"Hvor er skyskraberne henne?"
 
Diæter


– Et meget sensibelt emne, der skal omgås med stor diskretion af den danske vært. Det er guld værd for den danske virksomhed at forstå situationen på forhånd, så pinlige optrin undgås.

Mange af de kinesere, der rejser udenlands for den kinesiske stat, modtager en daglig diæt for anslået udgift til hotel og forplejning i det pågældende land. Der skal ikke bagefter fremvises bilag og afregnes i henhold til reelt afholdte udgifter – blot man ikke overstiger diæten pr dag er alt i orden, og man får diæten udbetalt.

Derfor forsøger nogle kinesere på rejse i Danmark at leve så spartansk som muligt, fx ved at sove flere på ét værelse, lave egen mad på værelset etc. På den måde kan man senere bruge overskuddet på private goder eller tage pengene med hjem.

Det er ikke ulovligt, men det kan godt forekomme pinligt, hvis der stilles spørgsmål herom. Generelt bryder den kinesiske gæst sig ikke om, at den danske vært kender til denne situation, fordi de så kan ”tabe ansigt” over for værten.


 


Den lange korridor, sommerpaladset, Beijing

Betaling ved gadekøkken